Skip to content

Invisalign

Invisalign

De invisalign beugel is een doorzichtige beugel die gebruikt wordt om de tanden en kiezen recht te zetten. Deze doorzichtige beugels noemen we aligners. Invisalign is bijna onzichtbaar en werkt snel. Zo kunt u op een onopvallende manier een mooie en gezonde lach krijgen. Een mooi recht gebit zorgt voor meer zelfvertrouwen en uw tanden blijven langer mooi en gezond. Invisalign is geschikt voor kinderen en voor volwassenen.

Samen met u wordt een behandelplan gemaakt. Hieruit volgen een aantal stappen die nodig zijn om uw gebit mooi en recht te krijgen. Voor elke stap is een nieuwe aligner nodig. U moet daarom om de week van aligner wisselen. Om u hierbij goed te kunnen begeleiden willen we u graag elke maand even zien om te controleren of alles goed gaat.

Het stappenplan is als volgt:

Indien u nog niet ingeschreven bent bij ons, kunt u dat via de website of telefonisch bij ons doen. We hebben uw bsn nummer nodig om de inschrijving af te ronden.

Onze tandarts voor orthodontie bespreekt met u uw wensen en eventuele klachten. Samen wordt de huidige situatie van het gebit beoordeeld en wordt bekeken of het mogelijk is om aan uw wensen te voldoen met een Invisalign behandeling. U krijgt hier een schatting van de kosten mee.

Tijdens deze afspraak wordt alle informatie die nodig is om een Invisalign behandeling te starten verzameld. Hieronder vallen foto’s met een camera, röntgenfoto’s en een 3d-scan van uw gebit.

Aan de hand van bovengenoemde informatie en uw wensen wordt samen met Invisalign een behandelplan opgesteld. De nieuwe positie van de tanden en kiezen wordt zorgvuldig bepaald. Zodra we tevreden zijn over het behandelplan kunnen de doorzichtige beugels worden gemaakt.

Zodra de Invisalign beugels klaar zijn kunnen deze geplaatst worden bij u. Daarvoor worden vaak attachments geplaatst. Dit zijn kleine vullingen waarop de beugels vastklikken. Deze worden na de invisalign behandeling weer verwijderd. Door de attachments kan de verplaatsing van tanden veel nauwkeuriger plaatsvinden. Zodra dit gedaan is kunnen de beugels geplaatst worden. U krijgt uitleg en instructies over het gebruik van de Invisalign beugels.

U komt elke maand op controle om te kijken of de beugels goed passen en of de behandeling verloopt zoals we gepland hebben. Zo niet, dan kunnen we op tijd ingrijpen. Indien blijkt dat het eindresultaat niet is zoals we verwacht hadden, maken we een refinement set. Dit is een extra set aligners om de puntjes op de i te zetten.

× Hoe kan ik u helpen?