Skip to content

Kinderen

kinderen tandarts

Kind met veel plezier begeleiden

Wij zullen u en uw kind met veel plezier begeleiden bij het gezond houden en verzorgen van hun mond.  U kunt uw kind meenemen naar de tandarts vanaf het eerste melktandje. Zo kunnen zij alvast wennen aan ons, maar ook aan de geuren, geluiden etc. van een tandartspraktijk. Wij maken de afspraak zo leuk mogelijk voor uw kind, zodat deze later met veel plezier naar de tandarts gaat. Belangrijk is dat de sfeer goed is en dat uw kind zich op zijn/haar gemak voelt. 

Wij volgen voor behandeling van kinderen de richtlijnen van het KiMo.

Behandelingen

Helaas komt het toch geregeld voor dat kinderen een gaatje krijgen. Wij doen er alles aan om te voorkomen dat dit gebeurt, maar wij kunnen dat niet alleen als tandarts Zoetermeer. Wij hebben ook de hulp van de ouder nodig hiervoor. Hieronder een aantal voorschriften om de kans op een gaatje te verkleinen:

pexels-nadezhda-moryak-7800657

Om gaatjes te voorkomen zullen wij soms ook preventieve behandelingen uitvoeren. Dit bestaat bijvoorbeeld uit het plaatsen van sealants of uit poetsles voor uw kind. Het belangrijkste blijft echter de verzorging thuis. Zonder goed poetsen of teveel suiker hebben onze preventieve maatregelen veel minder effect.

Sealants

Een sealant is een laklaagje dat wordt aangebracht in de doorbrekende kiezen. Dit laklaagje zorgt ervoor dat de kans op gaatjes in deze kiezen kleiner wordt. Sommige kiezen hebben diepere groeven dan andere. Wij plaatsen sealants op de kiezen als tijdens de controle blijkt dat er nog veel tandplaque in de groeven van de kiezen blijft zitten. Voor het plaatsen van sealants hoeft er niet geboord te worden en is volledig pijnloos.

× Hoe kan ik u helpen?