Skip to content

Verschillende protheses

Verschillende protheses

Een prothese is een uitneembare voorziening waarmee ontbrekende tanden en/of kiezen vervangen kunnen worden. Er bestaan veel verschillende soorten. Een volledige prothese vervangt het gehele gebit. Met een partiële prothese, frameprothese of plaatprothese wordt een deel van het gebit of een aantal tanden en kiezen vervangen. Verder bestaat er een klikgebit dat wordt vervaardigd op implantaten. Uw tandarts Zoetermeer kan u helpen met de afweging van de mogelijkheden. Wanneer het uw eerste prothese betreft, zal het erg wennen zijn. Naast het inzichtelijk maken wat de behandelmogelijkheden zijn, helpen wij u ook inzichtelijk te maken wat de kosten zijn en welke vergoeding in aanmerking komt.

Klik prothese

Een klikprothese is (meestal) een volledige prothese die ondersteund wordt op implantaten en soms op natuurlijke tanden/kiezen. Een klikprothese is een uitkomst voor mensen die niet goed kunnen kauwen of eten met hun huidige prothese omdat deze te los zit. Meestal zijn dit protheses in de onderkaak. De implantaten zorgen ervoor dat het gebit erg vast zit waardoor eten weer leuk wordt.

Voor een klikprothese kan een aanvraag gedaan worden bij uw zorgverzekeraar. Zij beoordelen dan of u aan de voorwaarden voor een vergoeding voldoet. 

× Hoe kan ik u helpen?