Skip to content

Behandelingen

Preventie en mondhygiëne

Parodontitis

Parodontitis is een tandvleesziekte waarbij het kaakbot en het tandvlees langzaam verdwijnt. Gelukkig is parodontitis bij een tijdige aanpak meestal goed te behandelen. Onze mondhygiëniste zal u hierbij begeleiden.

Sealen

Zodra de blijvende kiezen doorkomen kunnen er gaatjes in ontstaan. Om ze hiertegen te beschermen, brengen wij een dun laklaagje aan in de diepe groeven van de kies. Dit gebeurt natuurlijk zonder pijn en boren.

Nightguard en knarsbitje

Heeft u het idee dat u ‘s nachts aan het knarsen bent of heeft u last van gebitsslijtage? Dan kunnen wij een nightguard voor u aanmeten.

Gebitsreiniging en instructie

Bij een gebitsreiniging halen we tandsteen en/of aanslag weg. Tandsteen ontstaat wanneer tandplak langere tijd aanwezig is en verkalkt. Dit gebeurt vooral op plekken die vaak vergeten worden tijdens het poetsen en daar waar de uitgangen van de speekselklieren zich bevinden. We verwijderen het tandsteen omdat dit problemen aan het gebit kan veroorzaken.

Reguliere tandheelkunde

Tijdens het periodiek mondonderzoek worden eventuele klachten en wensen besproken.  Daarna wordt er gescreend op eventuele problemen van het gebit, het tandvlees of het kaakgewricht.

Specialistische tandheelkunde

Als u last heeft van afbrekende tanden of kiezen, of als u merkt dat u gebitsslijtage heeft, dan kan het zijn dat er iets niet klopt in de manier hoe uw tanden en kiezen functioneren in uw kaakstelsel. Wij maken samen een persoonlijk behandelplan waarbij we onze mogelijkheden met uw wensen combineren.
× Hoe kan ik u helpen?