Skip to content

Behandelingen

Preventie en mondhygiëne

Parodontitis

Parodontitis is een tandvleesziekte waarbij het kaakbot en het tandvlees langzaam verdwijnt. Gelukkig is parodontitis bij een tijdige aanpak meestal goed te behandelen. Onze mondhygiëniste zal u hierbij begeleiden.

Sealen

Zodra de blijvende kiezen doorkomen kunnen er gaatjes in ontstaan. Om ze hiertegen te beschermen, brengen wij een dun laklaagje aan in de diepe groeven van de kies. Dit gebeurt natuurlijk zonder pijn en boren.

Nightguard en knarsbitje

Heeft u het idee dat u ‘s nachts aan het knarsen bent of heeft u last van gebitsslijtage? Dan kunnen wij een nightguard voor u aanmeten.

Gebitsreiniging en instructie

Bij een gebitsreiniging halen we tandsteen en/of aanslag weg. Tandsteen ontstaat wanneer tandplak langere tijd aanwezig is en verkalkt. Dit gebeurt vooral op plekken die vaak vergeten worden tijdens het poetsen en daar waar de uitgangen van de speekselklieren zich bevinden. We verwijderen het tandsteen omdat dit problemen aan het gebit kan veroorzaken.

Reguliere tandheelkunde

Tijdens het periodiek mondonderzoek worden eventuele klachten en wensen besproken.  Daarna wordt er gescreend op eventuele problemen van het gebit, het tandvlees of het kaakgewricht.
Vanaf het moment dat hun eerste tandje doorbreekt, mogen ze mee naar de tandarts. Wij zullen u en uw kinderen op een leuke manier begeleiden bij de ontwikkeling en verzorgen van de mond. Wij werken volgens de Gewoon Gaaf! methode van het Zilveren Kruis. Onderzoek laat zien dat dit tot 70% minder gaatjes kan leiden.

Ons team helpt u zodra u last heeft van gaatjes. Niet alleen door de gaatjes te restaureren, maar ook met het aanpakken van de oorzaak.

Een prothese is een eenvoudige vervanging voor het ontbreken van tanden en/of kiezen. Onze tandprotheticus helpt u om weer goed te kunnen kauwen.

Specialistische tandheelkunde

Als u last heeft van afbrekende tanden of kiezen, of als u merkt dat u gebitsslijtage heeft, dan kan het zijn dat er iets niet klopt in de manier hoe uw tanden en kiezen functioneren in uw kaakstelsel. Wij maken samen een persoonlijk behandelplan waarbij we onze mogelijkheden met uw wensen combineren.
Wortelkanaalbehandelingen zijn nodig zodra u een ontsteking heeft aan een tand of kies. De tandarts maakt de tand van binnen helemaal schoon en restaureert deze vervolgens weer.
Bent u ontevreden over het uiterlijk van uw tanden? Samen bekijken wij waar de problemen zijn en hoe we dat op een mooie en duurzame manier kunnen oplossen. Bijvoorbeeld door te bleken, orthodontie of door het vervaardigen van facings.
Mist u tanden of kiezen? Dan kunnen deze mogelijk vervangen worden door een implantaat. Een implantaat is een schroefje van titanium dat in uw kaakbot geplaatst wordt. Hierop kan bijvoorbeeld een kroon geplaatst worden, maar implantaten kunnen ook dienen als verankering voor een klik-gebit.

Mocht je ze hebben, dan komen ze meestal rond je 18e door. Indien ze niet helemaal doorkomen of scheef groeien, is het soms beter om ze te laten verwijderen. Tandartsen Zoetermeer zal je hierbij adviseren en helpen.

× Hoe kan ik u helpen?